Hyppää sisältöön

Tule mukaan

Etelän ympäristönpuolustajien, yhteisöjen ja kansalaisliikkeiden viestien välittämisen lisäksi voit vaikuttaa globaaliin ympäristöoikeudenmukaisuuteen usealla tavalla:

  • kuluttamalla ja työskentelemällä vastuullisesti: esim. välttämällä trooppista metsäkatoa, luontokatoa, ilmastokriisin pahenemista tai alkuperäiskansojen syrjäyttämistä aiheuttavien tuotteiden hankkimista, tai työskentelyä kyseisiä vaikutuksia aiheuttavien yritysten palveluksessa
  • tukemalla oikeudenmukaista järjestelmätason muutosta, jossa puututaan globaaliin epätasa-arvoon sekä kestämättömiin tuotanto- ja kulutuskäytäntöihin, sekä tuetaan kestäviä elinkeinoja ja yhteisöjä sekä demokratiaa ja kansalaistoiminnan vapautta.
  • toimimalla ympäristönsuojelun ja ympäristönpuolustajien tukena Siemenpuussa tai muissa ympäristö- ja ihmisoikeusjärjestöissä
  • lähtemällä mukaan politiikkaan
  • tukemalla ympäristönpuolustajia lahjoittamalla Siemenpuun työhön

Siemenpuun teemaryhmät

Siemenpuun vapaaehtoisaktiivit toimivat pääosin teemakokonaisuuksien ryhmissä: biokulttuuriset oikeudet, energiaoikeudenmukaisuus ja agroekologia & yhteisömetsät.

Teemaryhmät toimivat hallituksen ja toimiston tukena teemakokonaisuuksien kehittämisessä, tapahtumien järjestämisessä ja verkostoitumisessa sekä kehittävät yhteistyötä etelän kansalaisliikkeiden ja yhteistyökumppanien kanssa.

Teemaryhmien varsinaiset jäsenet ovat vuosittain hallituksen nimittämiä; heiltä vaaditaan sitoutumista Siemenpuuhun ja sen käytäntöjen tuntemusta. Ryhmien kokoukset ovat kuitenkin pääosin kaikille avoimia. Lataa ja lue teemaryhmien toimeksianto vuosille 2022-2025 (pdf). Jos olet kiinnostunut teemaryhmän jäsenyydestä, ota yhteyttä teeman koordinaattoriin

Toimintaverkosto

Siemenpuun vapaaehtoisten toimintaverkoston jäsenyys mahdollistaa joko kevyemmän tai intensiivisemmän osallistumisen Siemenpuun toimintaan. Toimintaverkostossa voit olla viestinnän seuraajana ja tilaisuuksiin osallistujana, tai olla kehittämässä verkoston toimintaa ja osallistua annettujen tehtävien tekemiseen. Verkostolaiset kuuluvat sähköpostilistalle, jossa jaetaan kutsuja Siemenpuun järjestämiin kokouksiin ja tapahtumiin, sekä tietoa teemaryhmien, hallituksen ja valtuuskunnan päätöksistä. Lue toimintaverkoston periaatteet (pdf) ja liity toimintaverkostoon ja sen sähköpostilistalle täältä.

Teemaryhmien ja toimintaverkoston jäsenet saavat myös Siemenpuun 4 kertaa vuodessa ilmestyvä laajemman levikin uutiskirjeen.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.