Hyppää sisältöön

Ilmoita väärinkäytösepäilystä

Suhtaudumme vakavasti kaikkiin väärinkäytöksiin ja väärinkäytösepäilyihin.

Siemenpuulle on tärkeää, että toimimme vastuullisesti ja avoimesti lainsäädäntöä sekä Siemenpuun ohjeita ja toimintaperiaatteita noudattaen. Haluamme ehdottomasti tietää, jos meidän tai rahoittamaamme toimintaan kohdistuu epäilyjä väärinkäytöksistä tai epäeettisestä toiminnasta, jotta voimme korjata toimintaamme ja estää vastaavat tilanteet jatkossa. Rohkaisemme yhteistyökumppaneitamme, työntekijöitämme ja muita sidosryhmiämme aina ilmaisemaan näihin asioihin liittyvät epäilynsä.

Voit tehdä ilmoituksen sähköpostilla osoitteeseen info (at) siemenpuu.org. Mikäli epäily koskee Siemenpuun henkilöstöä, ota yhteyttä suoraan toiminnanjohtajaan tai Siemenpuun hallituksen tai valtuuskunnan puheenjohtajaan. Katso heidän yhteystietonsa. Kaikki ilmoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja niiden sisältämiin tietoihin sovelletaan asianmukaista tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä.

Myös ulkoministeriön verkkopalvelun kautta voit ilmoittaa epäilyistä, jotka koskevat Suomen kehitysyhteistyötä.

Kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen ja sen voi tehdä suomeksi, englanniksi, ranskaksi tai portugaliksi. Ilmoittajan tulee olla vakuuttunut ilmoitukseensa liittyvien faktojen todenperäisyydestä, mutta hänen ei tarvitse pystyä esittämään epäilyään todeksi. Ilmoitus tulee jättää vain vilpittömässä mielessä. Ilmoitettavia väärinkäytöksiä ovat esimerkiksi lakeihin, säädöksiin, Siemenpuun ohjeisiin tai toimintaperiaatteisiin kohdistuvat rikkomukset, häirintä, epäasiallinen toiminta tai lahjontaan ja korruptioon liittyvät asiat.

Ilmoitusta tehdessäsi kuvaile tapausta mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Mitä enemmän tietoja annat, sitä hyödyllisempi ilmoituksesi on. Anna yksityiskohtainen kuvaus siitä, mitä tarkalleen tapahtui, mitä näit, kuulit tai todistit. Kerro, mikä antaa sinulle aihetta huoleen.

Mikäli tarvitset hätäapua tai epäilet rikosta, ota yhteyttä viranomaisiin.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.