Hyppää sisältöön

Lahjoitusten käyttö

Tukesi on tärkeää!

Siemenpuun kautta voit tukea globaalin etelän järjestöjen ja ympäristönpuolustajien toimintaa, jossa paikallisyhteisöt suojelevat elonkirjoa ja puolustavat elinympäristöään sekä edistävät toimeentulonsa kestävyyttä.  Siemenpuun päärahoitus tulee ulkoministeriöltä, mutta se ei ole riittävää. Mitä enemmän saamme lahjoituksia ja muuta rahoitusta, sitä laajemmin pystymme toimimaan.

Kirjanpidossa lahjoitusvarat kohdennetaan tietyille hankkeille tai toiminnoille, mutta niillä on myös yksittäisiä hankkeita suurempi merkitys mahdollistaen koko toimintaa ja nostaen näkyvyyttämme. Lahjoitusvarojen avulla voidaan myös saada muuta lisärahoitusta toiminnalle.

Vuosina 2022–2025 lahjoitusvaroja käytetään teemojemme mukaisiin hankkeisiin, niitä tukevaan viestintään sekä hallintoon.

Vuosien 2018–2021 keräysluvan alaisista lahjoitusvaroista 90 % kohdistettiin globaalin etelän hankkeille, ja loput 10 % käytettiin kotimaan tukitoimiin ja viestintään. Varainhankinnan kulut olivat 2018–2021 yhteensä vain 4,6 % lahjoitusten määrästä. Kulut koostuivat pääosin pankkikuluista ja viestinnästä, jossa varainhankinta yhdistyi ympäristöteemoista ja ympäristönpuolustajien toiminnasta tiedottamiseen. Katso lisätietoja vuosittaisista tilinpäätöksistämme ja hankkeissa saavutetuista tuloksista.

Tähän mennessä olemme tukeneet 670:tä globaalin etelän ympäristötoimijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa hanketta noin 50 eri maassa. Toiminnalla on mm. suojeltu metsiä, lisätty puhtaan energian saatavuutta, parannettu ruoantuotannon kestävyyttä, vahvistettu ekologista demokratiaa paikallisyhteisöissä, kehitetty naisten mahdollisuuksia kestävään toimeentuloon, sekä lisätty miljoonien ihmisten tietoisuutta heidän ympäristöoikeuksistaan ja -vastuistaan.

Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille ja yhteistyökumppaneille!

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.