Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua siemenpuu.org ja on laadittu 05.12.2022.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Verkkosivuston suunnittelussa, toteutuksessa ja sisällössä on huomioitu digipalvelulain asettamat kriittiset saavutettavuusvaatimukset, eli WCAG 2.1 A ja AA -tasojen kriteerit. Saavutettavuus huomioidaan myös jatkossa sivustoa kehitettäessä ja sisältöä päivitettäessä.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö, joka ei ole saavutettavaa kohtuuttoman rasitteen perusteella

Sivustolla on pdf-tiedostoja, jotka eivät ole saavutettavia. Ulkopuolisten tekemiä dokumentteja (esim. julkaisuja ja seminaariesityksiä) Siemenpuun on vaikea tai mahdotonta muokata saavutettavaksi. Näihin sovelletaan tilapäisesti EU-direktiivin 2016/2102 artiklassa 5 tarkoitettua poikkeusta kohtuuttoman rasitteen vuoksi.

Ei-saavutettava sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Verkkosivumme eivät täytä WCAG 2.1:n AAA-tason kriteereitä. Näitä ovat esimerkiksi viittomakielinen tulkkaus ja pidennetty kuvailutulkkaus. Lisäksi verkkosivumme tallenteet ja Youtube-videot, jotka ovat julkaistu ennen digipalvelulain voimaantuloa, eivät ole tekstitettyjä. Laki ei vaadi videoiden tekstittämistä takautuvasti. Tekstitämme kaikki digipalvelulain voimaantulon jälkeen ilmestyvät video- ja äänitallenteet.

Tavoitteenamme on mahdollisimman korkea saavutettavuuden taso. Edellytämme työntekijöiltään saavutettavuuden huomioimista kaikessa sisällöntuotannossa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä meille sähköpostia info(at)siemenpuu.org ja kerro, mitä puutteita huomasit.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.