Hyppää sisältöön

Kenen ääni kuuluu? – Uusi podcast-sarja pohtii tulevaisuuden olemusta

Tiedote 15.11.2018

Mitä voimme oppia ihmisiltä ja yhteisöiltä, joille olemme perinteisesti tarjoamassa kulutusta lisääviä läntisiä ratkaisumalleja?

Radio Helsingin ja Siemenpuu-säätiön podcast-sarjassa kuulija pääse osalliseksi merkityksellistä kirjeenvaihtoa.

Kirjeitä tulevaisuudesta – Ääniä maapallon säästymisestä -teos ilmestyi Siemenpuu-säätiön ja Kustannusosakeyhtiö Sammakon julkaisemana syksyllä 2017. Kirjassa on kymmenkunta kirjeenvaihtoa etelän ja Suomen asukkaiden välillä; äänessä niissä ovat muun muassa runoilijat, tutkijat ja alkuperäiskansojen edustajat. Kirjeenvaihto käsittelee paikallisia ja maailmanlaajuisia ympäristöongelmia sekä sosiaalisia epäkohtia ja niiden ratkaisuja.

Teoksen pohjalta rakennetussa äänikirjamaisessa Kirjeitä tulevaisuudesta -podcast-sarjassa on luvassa neljä kiehtovaa ja koskettavaa jaksoa. Ensimmäisessä osassa kuullaan nigerialaisen Nnimmo Basseyn kirjeitä ääni- ja esitystaiteilija Juha Valkeapään lukemina.

Vaikka viralliset tahot kieltäytyvät hyväksymästä, että kasvihuoneilmiö on ensisijaisesti seurausta fossiilisten polttoaineiden käytöstä, meidän kansamme on vaatinut kiihkeästi luopumista niistä. Emme itse halua muuttua fossiileiksi ennen aikaamme!

Muissa jaksoissa äänessä ovat näyttelijä Anna Böhm, toimittaja ja radioääni Tuomo Heikkola sekä teatteripedagogi ja näyttelijä Emma Paju-Torvalds. He lukevat brasilialaisen Davi Pereira Jr:n, filippiiniläisen Judy Pasimion, vastikään edesmenneen iranilaisen Taghi Farvarin ja suomalaisen Teppo Eskelisen kirjeitä.

Ensimmäinen jakso Missä säilytämme elämää? ilmestyy kuunneltavaksi torstaina 15. marraskuuta klo 12 Radio Helsingin podcast-sivuille.

Lisätietoja:

Tuottaja Emil Johansson, Radio Helsinki, emil.johansson (at) radiohelsinki.fi, 040 7742643

Viestintäkoordinaattori Timo Kuronen, Siemenpuu-säätiö, timo.kuronen (at) siemenpuu.org, 050 5691642

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.