Hyppää sisältöön

Siemenpuu tuki alkuvuonna 2018 energiasuunnittelua, agroekologiaa ja alkuperäiskansoja

Siemenpuun hallitus on tehnyt helmi-huhtikuussa 2018 uudet rahoituspäätökset neljälle hankkeelle kolmessa rahoituskokonaisuudessa. Kaksi hankkeista on järjestöjen yhteishankkeita — toinen niistä on usean maan alueellinen hanke. Hankkeiden kestot vaihtelevat puolestatoista kolmeen vuoteen. Yhteensä rahoitusta myönnettiin 356 000 euroa.

Ilmasto- ja energiaoikeudenmukaisuus -rahoituskokonaisuudessa myönnettiin rahoitus Mekongin energia- ja ekologiaverkoston (MEE Net) työhön 2018-2019 Myanmarissa. Tilijärjestönä toimii Foundation for Ecologial Recovery (FER). Hanke on jatkoa verkoston työlle Mekongin alueen energiapoliittisen suunnittelun kestävöittämiseksi. Hankkeen tavoitteina ovat muun muassa paikallisyhteisöjen voimaantuminen ja kestävämmät yhteisvarantojen hallintakäytännöt, Shanin osavaltion sähkölain hyväksyminen ja toimeenpano sekä Myanmarin vaihtoehtoisen energiasuunnitelman tekeminen.

Maaseudun naiset ja ruokasuvereniteetti -rahoituskokonaisuudessa myönnettiin rahoitus kymmenen latinalaisamerikkalaisen organisaation muodostaman Alianza Biodiversidad -kollektiivin hankkeelle agroekologisen pienviljelyn tiedolliseen tukemiseen. Kollektiiviin kuuluu jäseniä Argentiinasta, Brasiliasta, Chilestä, Costa Ricasta, Ecuadorista, Kolumbiasta, Meksikosta, Paraguaysta ja Uruguaysta. Tilijärjestönä toimii Acción por la Biodiversidad (AcBio). Hanke on jatkoa Alianza Biodiversidadin pitkäjänteiselle työlle yhteisöpohjaisen maanviljelyn biodiversiteetin hallinnan, suojelun ja kestävyyden takaamiseksi Latinalaisessa Amerikassa.

Metsäyhteisöjen biokulttuuriset oikeudet –rahoituskokonaisuudessa myönnettiin rahoitus kahdelle hankkeelle. Parivartan Samaj Sevi Sanstha –järjestöä tuetaan nomadisen pardhi-alkuperäiskansan kestävän toimeentulon edistämiseen Kankerin ja Kondagaonin alueella Chhattisgarhin osavaltiossa.  Siemenpuu sai hankkeen rahoittamiseen tukea myös Emmaus Helsinki ry:ltä.

Toinen rahoitettu hanke on usean Intian alkuperäiskansojen järjestöjen yhteistyöhanke, joka kattaa yhteensä 139 kylää neljän Intian osavaltion alueella (Odisha, Chhattisgarh, Jharkhand ja Andhra Pradesh). Hankkeen perustana on kyläyhteisöjen yhteisöryhmien ja niiden johtajien metsäoikeuksiin liittyvän kapasiteetin kasvattaminen siten, että ne kykenevät hallitsemaan resurssejaan kestävällä tavalla ja vahvistamaan kylien asukkaiden toimeentulon perustaa. Tilijärjestönä toimii Seba Jagat.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.