Hyppää sisältöön

Kirjeitä tulevaisuudesta

Kirjeitä tulevaisuudesta –  Ääniä maapallon säästymisestä sisältää dialogeja, joissa globaalin etelän ja pohjoisen asukkaat pohtivat omaäänisesti aikamme paikallisia ja kaikkiallisia ympäristöongelmia ja sosiaalisia epäkohtia sekä etsivät niihin ratkaisuja. Toisilleen ovat kirjoittaneet niin kalastajat, alkuperäiskansojen edustajat, tutkijat, aktivistit, runoilijat kuin dokumentaristitkin – muun muassa Brasiliasta, Venäjältä, Nigeriasta, Iranista, Intiasta, Filippiineiltä ja Suomesta. Tekstit ovat näkemyksellisiä, epätavanomaisia ja vauraan pohjoisen asukkaita haastavia.

Kirjeenvaihtajina ovat:

  • Runoilijat Nnimmo Bassey (Nigeria) ja Raisa Marjamäki
  • Tutkijat Taghi Farvar (Iran) ja Teppo Eskelinen
  • Merilevänkerääjä Lakshmi Moorthy (Intia) ja kesäsaaristolaiset Jaana ja Teemu Kouri
  • Feministiaktiivit Judy A. Pasimio (Filippiinit) ja Pieta Hyvärinen ja Marjaana Jauhola
  • Yhteisöaktiivit Davi Pereira Júnior (Brasilia) ja Inkeri Aula
  • Dokumenttielokuvantekijät Rajesh Daniel (Thaimaa) ja Mika Koskinen
  • Kolme baigayhteisöä (Intia) ja pohjoisen metsäyhteisöjen tiimi (Antonina Kulyasova Venäjältä sekä Pentti Heikkinen, Ville-Veikko Hirvelä, Ossi Kakko ja Kai Vaara)

Kirjan on toimittanut tutkija-kirjailija Antti Salminen. Kirjan kuvituksesta vastaavat kuvataiteilijat Shekhar (Intia), Michaela Casková, Riikka Keränen ja Nestori Syrjälä Mustarinda-kollektiivista sekä Teollisesta sivilisaatiosta toipumisen keskus. Jälkisanat on kirjoittanut tutkija Tere Vadén. Kirjan tekemistä on tuettu ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroin ja sen on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Sammakko. Kirjaa myy mm. Sammakon kirjakauppa.

Kirjeitä tulevaisuudesta on nyt myös Radio Helsingin tuottamina podcasteina! Neljän podcastin sarja Nnimmo Basseyn, Taghi Farvatin, Teppo Eskelisen, Judy A. Pasimion ja Devi Pereira Jr:n kirjeistä julkaistiin marras-joulukuun aikana 2018. Podcastit löytyvät myös Spotifysta ja tästä:

Kirjeitä tulevaisuudesta –kirja julkistettiin Helsingissä 26.9.2017. Siitä alkoi julkaisukiertue, johon osallistui kotimaisten tekijöiden lisäksi ryhmä teoksen ulkomaisia kirjoittajia. Kiertue vieraili mm. Jyväskylässä, Joensuussa, Kolilla, Sotkamossa, Oulussa ja Tampereella. Kiertueen viimeinen pysäkki oli Turun kirjamessuilla 8.10. Lisätietoja julkaisukiertueesta löydät nettisivujemme uutisesta tai fb-tapahtumasivulta.

Kirjakiertueen kansainvälisiin osallistujiin kuuluivat intialainen baiga-alkuperäiskansaan kuuluva Ujayaro Bai, nigerialainen runoilija ja vaihtoehto-Nobeliksi kutsutun Right Livelihood Awardin voittaja Nnimmo Bassey, iranilainen shahsavan nomadiheimoon syntynyt tutkija Taghi Farvar, venäläinen ekoyhteisöaktiivi ja tutkija Antonina Kulyasova, filippiiniläinen feministi ja maaoikeusaktivisti Judy A. Pasimio sekä brasilialainen kilombo-yhteisöön syntynyt tutkija ja aktivisti Davi Pereira Júnior. Kirjakiertueen toteuttamista tuki Koneen säätiö.

Mediatiedote 29.8.2017

Antti Salminen (toim.)
KIRJEITÄ TULEVAISUUDESTA – Ääniä maapallon säästymisestä
Siemenpuun teemajulkaisu 6
Siemenpuu-säätiö ja Kustannusosakeyhtiö Sammakko
2017, 235 sivua
ISBN 978-952-483-343-1

Kirjan kannet, jossa keltaisella pohjalla grafiikkapiirros ja tekstiä.
Kirjeitä tulevaisuudesta -kannet (Ulkoasu: Riikka Majanen, Sammakko)
Kuva kirjan aukeamasta, jossa tietoja kirjan sisällöstä ja tekijöistä.
Kirjeitä tulevaisuudesta -kirjan tiedot ja sisällysluettelo

Mediakuvia:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.