Hyppää sisältöön

Siemenpuu on 25-vuotias!

Siemenpuu-säätiö on ehtinyt neljännesvuosisadan ikään. Siemenpuun perustamiskokous pidettiin 26.11.1998, jolloin 16 suomalaista ympäristö- ja kehitysjärjestöä allekirjoittivat Siemenpuun perustamiskirjan. Siemenpuu perustettiin vahvistamaan Suomen kehitysyhteistyövarojen ohjausta etelän järjestöjen ja kansalaisliikkeiden ympäristötyöhön.

Siemenpuun tavoite on parantaa maaseudun paikallisyhteisöjen yhdenvertaisia mahdollisuuksia kehittää kestäviä elinehtoja ja osallistua ympäristönsä tilaan vaikuttavaan päätöksentekoon. Siemenpuu tukee moniäänisen ympäristöoikeudenmukaisuutta ajavan kansalaisyhteiskunnan vahvistumista.

Tähän mennessä olemme tukeneet 670:tä globaalin etelän ympäristötoimijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa hanketta noin 50 eri maassa. Toiminnalla on mm. suojeltu metsiä, lisätty puhtaan energian saatavuutta, parannettu ruoantuotannon kestävyyttä, vahvistettu ekologista demokratiaa paikallisyhteisöissä, kehitetty naisten mahdollisuuksia kestävään toimeentuloon, sekä lisätty miljoonien ihmisten tietoisuutta heidän ympäristöoikeuksistaan ja -vastuistaan.

Oman merkkipäivän ja 25 vuotta täyttäneen YK:n ihmisoikeuspuolustajien julistuksen kunniaksi Siemenpuu julkaisee 28.11.-22.12.2023 välillä sosiaalisessa mediassa 25-osaisen kaamoskalenterin, jossa esitellään päivittäin Siemenpuun nykyisten ja entisten kumppanijärjestöjen edustajien ajatuksia ympäristön puolustamisesta ja ympäristöoikeudenmukaisuudesta.

Siemenpuulla on meneillään myös juhlakeräys etelän ympäristönpuolustajien tukemiseksi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.