Hyppää sisältöön

Siemenpuu ja KIOS liittyivät ALLIED-koalitioon

Siemenpuu-säätiö ja sen sisarsäätiö KIOS (Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö) ovat äskettäin liittyneet Alliance for Land, Indigenous and Environmental Defenders (ALLIED) -koalition jäseniksi.

ALLIED on kansainvälinen yhteistyöverkosto ympäristönpuolustajien työn ja aseman vahvistamiseksi ja puolustamiseksi. Jäseninä on niin globaalin tason toimijoita kuin alueellisen ja kansallisen tason maan, alkuperäiskansojen ja ympäristön puolustajia, heidän järjestöjään ja sekä heitä tukevia järjestöjä. Koalitio lisää keskinäistä tiedon jakamista ja oppimista puolustajien tukemisen maksimoimiseksi.

Tuki maan, alkuperäiskansojen ja ympäristön puolustajille on keskeistä Siemenpuun ja KIOSin työssä. Säätiöt ovat sitoutuneet pitkäaikaiseen tukeen sosiaalisen ja ympäristöoikeudenmukaisuuden puolustajille. Tukea todella tarvitaan.

Kuten ALLIED ilmaisee, ”Maan ja ympäristön puolustajat kohtaavat kasvavaa uhkaa ympäri maailman. Kunakin kolmena viime vuonna on tapettu noin 200 ihmistä, jotka ovat puolustaneet oikeutta terveeseen ympäristöön ja alueeseen. Puolustajia kriminalisoidaan ja he ovat väkivaltaisten hyökkäysten ja jopa murhien kohteina, samalla kun kansalaisyhteiskunnan toimintaympäristö kaventuu.”

Siemenpuu ja KIOS ovat kiitollisia jäsenyydestä ja odottavat hedelmällistä yhteistyötä ALLIED-koalition jäsenten kesken.

Lisätietoja ALLIEDin jäsenyydestä Siemenpuu-säätiössä:
Toiminnanjohtaja Hanna Matinpuro, hanna.matinpuro@siemenpuu.org

Lisätietoja ALLIEDin jäsenyydestä KIOS-säätiössä:
Asiantuntija Maarit Roström, maarit@kios.fi

Artikkelikuva: Kuvakaappaus ympäristönpuolustajia tukevan ALLIED-koalition etusivulta

Katso myös jäsenyydet-sivumme!

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.