Hyppää sisältöön

Hyvä elämä ilman talouskasvua

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Tiivistämö (Suvilahti, Helsinki) ja online
Linkki: Avaa WWW-sivu

Tervetuloa Siemenpuun ja Kohtuusliikkeen järjestämään keskusteluun Maailma Kylässä -festivaaleilla!

Jatkuvaan kasvuun tähtäävä talous tuhoaa maapallon. Miten voimme elää hyvää elämää ilman jatkuvaa talouskasvua? Suomalaisen kohtuusliikkeen, kurdien vapautusliikkeen ekofeminismin sekä intialaisen ekologisen itsehallinnon edustajat pohtivat, mitä länsimainen yhteiskunta voi oppia muulta maailmalta?

Kurditaustainen ihmisoikeus- ja rauhanaktivisti Gashaw Bibani ja intialainen sosiaalisen lääketieteen ja yhteisöterveyden professori Ritu Priya tuovat kokemuksiensa kautta esiin hyvän ja ekologisesti kestävän elämän puitteita sekä oikeudenmukaisen siirtymän edellytyksiä. Keskustelua fasilitoi Kohtuusliikkeen aktiivinen jäsen ja kestävän talouden tutkija Toni Ruuska.

Ohjelma on englanniksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen Online-ohjelmassa.

“Vanha viisaus sanoo, ettei ongelmia ratkaista samoilla keinoilla, joilla ne aiheutettiin. Talouskasvulla on merkitystä nyt, mutta toimintamme vaikuttaa vielä kymmenienkin vuosien päästä. Haluammeko tosiaan pelata rulettia maapallomme hyvinvoinnilla?”
– Gashaw Bibani

GASHAW BIBANI

Gashaw ”Kaisa” Bibani, alkujaan Irakin kurdi, on ihmisoikeus- ja rauhanaktivisti sekä työhönvalmentaja. Hän on Vantaan–Keravan hyvinvointialueen valtuutettu, Vantaan kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja Vasemmistonaisten varapuhenainen.

RITU PRIYA

Ritu Priya on sosiaalisen lääketieteen ja yhteisöterveyden professori Jawaharlal Nehrun yliopistossa Intian New Delhissä. Hän on tutkinut sekä perinteistä intialaista terveysautonomiaa sekä hyvinvointivaltioiden terveyspolitiikkaa. Ritu Priya toimii myös aktiivisesti ekologisen demokratian ja ekologisen autonomian (swaraj) liikkeissä Intiassa.

TONI RUUSKA

Toni Ruuska, KTT, tutkii ja opettaa kestävää taloutta Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutissa. Hän on perehtynyt muun muassa maaseudun omavaraistalouteen. Ruuska toimii aktiivisesti myös Suomen Kohtuusliikkeessä.

Katso MK-tapahtumasivu

Katso Facebook-tapahtuma

Katso Muutosvaihtoehdot-verkkojulkaisu etelän kansalaistoimijoiden aloitteista nykyjärjestelmän muuttamiseksi

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.