Hyppää sisältöön

Protecting Tomorrow -dokumentti

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Kulttuurikellari, Olavinkatu 34, Savonlinna
Linkki: Avaa WWW-sivu

Siemenpuun kumppanijärjestön Natural Justicen tuottama dokumentti Savonlinnan luontoelokuvafestivaaleilla. Vapaa pääsy!

​Tuotanto: Natural Justice | Kenia, Madagaskar, Tansania & Uganda | 2023 | 42 min | englanti | tekstitys: englanti | ikäraja: K12

Protecting Tomorrow -dokumentti nostaa merkittävällä ja ennennäkemättömällä tavalla esiin afrikkalaisten ympäristöaktivistien työtä Madagaskarilla, Tansaniassa, Ugandassa ja Keniassa.

African environmental defenders on Natural Justice -järjestön aloite paikallisissa järjestöissä toimivien ympäristönpuolustajien tukemiseksi. Tämän aloitteen aktivistit taistelevat kotimaissaan muun muassa alkuperäiskansojen oikeuksia ja merkittäviä luonnonympäristöjä uhkaavia laajoja teollisuus- ja infrastuktuurihankkeita vastaan jatkuvan uhkailun, kontrolloinnin ja väkivallankin uhalla. Dokumentin keskiöön nousevat afrikkalaisten aktivistien henkilökohtaiset tarinat, joita harvoin kuullaan länsimaisissa ympäristödokumenteissa ja jotka liian usein hiljennetään ja marginalisoidaan myös omissa kotimaissaan. Elokuva puhuu suoraan riskeistä ja vaaroista, joita aktivistit periksiantamattomassa työssään kohtaavat.

Ympäristönpuolustajien ja eri puolilla Afrikkaa nousseiden ympäristöliikehdintöjen keskinäinen solidaarisuus ja taistelu biodiversiteetin ja ympäristöoikeudenmukaisuuden puolesta muistuttaa kollektiivisen toiminnan ja vastarinnan tärkeydestä ympäristökriisin aikakaudella.

Näytös järjestetään yhteistyössä Siemenpuu-säätiön kanssa ja elokuvan alustaa Siemenpuun asiantuntija.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.