Hyppää sisältöön

Maailman sosiaalifoorumi 2015 Tunisiassa – mitä WSF-liikkeelle kuuluu?

Keskustelutilaisuus ke 18.3.2015 klo 16-18
Lintulahdenkatu 10, 1. kerroksen auditorio, Helsinki

Dignity and Rights – Maailman sosiaalifoorumi Tunisiassa 24-28.3.2015. Mitä WSF-liikkeelle kuuluu?

Tilaisuudessa tutkijat Teivo Teivainen ja Giuseppe Caruso alustavat Maailman sosiaalifoorumiliikkeen aikaansaannoksista ja Tunisiin lähtevät järjestöt kertovat aikeistaan. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Maaliskuun 24.-28. päivinä Tunisissa pidettävä Maailman sosiaalifoorumi (WSF) tuo jälleen yhteen satoja kansalaistoimijoita vaihtamaan ajatuksia ja suunnittelemaan yhteiskunnallista muutosta kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa. Liikkeen motto ”Toisenlainen maailma on mahdollinen” on innostanut kirjavaa joukkoa järjestöjä ja liikkeitä vuodesta 2001. Tunisin foorumiin odotetaan yli 50 000 osallistujaa kaikilta mantereilta.

Toista kertaa Tunisiassa järjestettävä Maailman sosiaalifoorumi on kansainväliselle kansalaisyhteiskunnalle merkittävä tapa tukea arabikevään kansanvaltaa ajavaa liikettä. Tunisia on saanut vietyä vuoden 2010 kansannousun tavoitteet uudeksi demokraattiseksi perustuslaiksi. Sen mukaisesti pidetyt vaalit vuonna 2014 sujuivat hyvin ja uusi hallitus on aloittanut työskentelynsä.

Suomesta Tunisin foorumiin on lähdössä mm. Siemenpuu-säätiö. Monet säätiön yhteistyökumppanit ovat olleet mukana sosiaalifoorumi-liikkeessä sen alusta alkaen. Tänä vuonna Siemenpuu tukee ilmastoteeman kärkeen nostanutta foorumia ja etelän kumppaneiden osallistumista tapahtumien järjestämiseen. Suunnitelmissa on tapahtumia mm. ekologisesta demokratiasta, kaivostoiminnasta, solidaarisuustaloudesta ja hyvän elämän käsityksistä islamissa. Muita Tunisiin suuntaavia suomalaisia tahoja ovat mm. Network Institute for Global Democratisation, Finnish Youth Reserach Network, Kepa, Vasemmistofoorumi ja Vasudhaiva kutumbakam network.

Lisätietoja: Siemenpuu-säätiön puheenjohtaja Marko Ulvila, marko.ulvila ät iki.fi, 044-5332368

Ilmoittautumiset 16.3. mennessä: ohjelmakoordinaattori Kirsi Chavda, kirsi.chavda (at) siemenpuu.org, 050-5691581

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.