Hyppää sisältöön

Särjetty maa -julkaisu Siemenpuulta

Siemenpuu-säätiön teemajulkaisusarjan viides osa, Särjetty maa – tarinoita etelästä ja pohjoisesta, on tulossa pian painosta. Kirjan on toimittanut runoilija J. K. Ihalainen. Kirjan julkaisutilaisuus järjestetään torstaina 12.3.2015 klo 19 Helsingissä ravintola Dubrovnikissa. Samalla julkaistaan myös Jyri Jaakkolan esseekokoelma Pieniä vallankumouksia. Molemmat kirjat on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Sammakko. Katso tilaisuuden ohjelma tapahtumasivulta.

Särjetty maa -kirjassa kuunnellaan tarinoita Brasiliasta, Kolumbiasta, Mosambikista, Malista, Keniasta, Intiasta, Thaimaasta, Kambodžasta, Indonesiasta, Suomesta ja Saamenmaasta. Tarinat kertovat kohtaamisista ja muun muassa maakysymyksiin liittyvistä kohtaloista nykyajassa. Kirjan toimittaja J. K. Ihalainen keräsi osan tarinoista Aasian-matkallaan kesällä 2014.

Särjetty maa -kirjan ja sen tarinoiden avulla Siemenpuu-säätiössä on haettu oppia siitä, miten pysähtyä kuulemaan tarinoita ja miten ymmärtää niiden sanomaa. Siemenpuun tukemiin hankkeisiin ja yhteistyöhön liittyy lukuisia tarinoita, joita emme aina ole osanneet kuunnella, saati hyödyntää, keskittyessämme tietojen keräämiseen ja vaihtoon. Meidän on tarvinnut oppia uudelleen tarinoiden jakamista ymmärtääksemme paremmin itseämme ja toisiamme. Tarinoiden kuulemiseksi pitää pysähtyä, ja niiden ymmärtämiseksi auttaa jos jää myös hetkeksi paikalleen. Tarinat voivat auttaa kaiken keräämämme tiedon muuttamisessa toimiksi. Tavoittelemamme elämänmuoto voi löytyä yllättävästä suunnasta ja rikkaus näyttäytyä ratkaisua vaativana ongelmana siinä missä köyhyyskin.

Siemenpuun teemajulkaisusarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kaivannaiskirja Rikastettu vai köyhdytetty? (2007), metsien merkityksistä kertova Metsän jäljillä (2009), globaalia vesikriisiä kuvaava Kirja vedestä (2010) sekä kulutuksen häätämää elämää kartoittava Sijoiltaan menneet (2012).

J. K. Ihalainen (toim.)
SÄRJETTY MAA – tarinoita etelästä ja pohjoisesta
Siemenpuu-säätiö ja Kustannusosakeyhtiö Sammakko
2015, 192 s.
ISBN 978-952-483-295-3

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.