Hyppää sisältöön

Luonnontuhontalaki NYT!

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Helsingin ruotsinkielinen työväenopisto Arbis, Dagmarinkatu 3, sali 23
Linkki: Avaa WWW-sivu

Suomen sosiaalifoorumi (Arbis, sali 23)

Lue keskustelun raportti Siemenpuun uutisista!

Laajamittaisen, vakavan ja systemaattisen luonnontuhonnan aiheuttaminen tulee kriminalisoida kansainvälisesti sotarikosten, ihmisyyttä vastaan tehtyjen rikosten ja joukkotuhon tapaan. Laaja-alainen kansainvälinen kampanja luonnontuhontalain (”ecocide law”) edistämiseksi on toiminut vuodesta 2017, Suomessa vuodesta 2020. Mitä kampanjassa seuraavaksi Suomessa ja maailmalla?

Tilaisuuden aluksi Mikko Pyhälä kertoo kansainvälisestä keskustelusta. Kuinka luonnontuhonnan lisääminen viidentenä rikoksena ihmiskuntaa vastaan kansainväliseen rikostuomioistuimeen on edennyt hallitusten, parlamenttien ja kansainvälisten järjestöjen piirissä?

Keskusteluun osallistuvat myös Mai Kivelä, Maija Kuivalainen ja Raila Knuuttila.

Lisäksi saamme videotervehdyksen Länsi-Afrikasta Malin kampanjan yhteyshenkilöltä Amzatou Konelta.

Päivitys 2.9.2023: Raila Knuuttila on valitettavasti estynyt saapumaan tilaisuuteen. Hänen tilallaan Ella Jokinen tuo Stop Ecocide Internationalin ja Ecocide Law Finlandin kampanjaterveiset!

Suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä oli muutaman vuoden kansainvälisen ecocide-kampanjan diplomaattinen neuvonantaja ja on nykyään sen asiantuntijaneuvoston jäsen. Kansanedustaja Mai Kivelä on pitänyt luonnontuhontaa näkyvästi esillä eduskunnassa ja puolue-elämässä. Maija Kuivalainen on Suomen nuorten ilmastodelegaattina 2021–2022 vaikuttanut luonnontuhonnan kriminalisoinnin puolesta Suomessa, Pohjoismaissa ja YK-tasolla. Lapin yliopiston väitöskirjatutkija Raila Knuuttila oli perustamassa vuonna 2020 Ecocide Law Finlandia, josta tuli kansainvälisen järjestön itsenäinen maaryhmä. Hän on ollut myös luomassa kansainvälistä taiteilijoiden liikettä Artists for Ecocide Law.

Lisätietoja kampanjasta:
Stop Ecocide International
Ecocide Law Finland
Stop Ecocide Africa
Ekosäätiön artikkelit

Keskustelun järjestäjät: Ekosäätiö ja Siemenpuu-säätiö

Katso myös Facebook-tapahtuma

Tapahtumakuva: Karjanlaitumeksi poltettua sademetsää Amazonian alueella. Kuva: Mauri Rautkari

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.