Hyppää sisältöön

Dokumentti afrikkalaisista ympäristönpuolustajista Savonlinnan luontoelokuvafestivaaleilla

Tulevana perjantaina 18.8. klo 16.45 Savonlinnan kansainvälisillä luontoelokuvafestivaaleilla (SINFF) esitetään Siemenpuun kumppanijärjestö Natural Justicen tekemä dokumenttielokuva afrikkalaisista ympäristönpuolustajista.

Protecting Tomorrow -dokumentti nostaa merkittävällä ja ennennäkemättömällä tavalla esiin ympäristöaktivistien työtä Madagaskarilla, Tansaniassa, Ugandassa ja Keniassa, jossa he kamppailevat muun muassa alkuperäiskansojen oikeuksia ja merkittäviä luonnonympäristöjä uhkaavia laajoja teollisuus- ja infrastuktuurihankkeita vastaan jatkuvan uhkailun, kontrolloinnin ja väkivallankin uhan alla.

Dokumentin keskiöön nousevat afrikkalaisten aktivistien henkilökohtaiset tarinat, joita harvoin kuullaan länsimaisissa ympäristödokumenteissa ja jotka liian usein hiljennetään ja marginalisoidaan myös omissa kotimaissaan. Elokuva puhuu suoraan riskeistä ja vaaroista, joita aktivistit periksiantamattomassa työssään kohtaavat.

Ympäristönpuolustajien ja eri puolilla Afrikkaa nousseiden ympäristöliikehdintöjen keskinäinen solidaarisuus ja taistelu biodiversiteetin ja ympäristöoikeudenmukaisuuden puolesta muistuttaa kollektiivisen toiminnan ja vastarinnan tärkeydestä ympäristökriisin aikakaudella.

Esitys on Savonlinnan Kulttuurikellarissa (Olavinkatu 34) ja sinne on vapaa pääsy. Siemenpuun puheenjohtaja Mika Rönkkö alustaa esityksen.

Lisätietoja Siemenpuun tapahtumasivulla ja SINFFin sivuilla.

***

Artikkelikuva: Protecting Tomorrow -dokumenttielokuvan esittelykuva (Kuva: Natural Justice)

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.