Hyppää sisältöön

Julkaisu Indonesian paperiteollisuuden ilmastopäästöistä

Siemenpuun varapuheenjohtajan Otto Miettisen ja Siemenpuun kumppanijärjestö Jikalaharin koordinaattorin Woro Supartinahin yhdessä kolmen muun tekijän kanssa kirjoittama keskustelupaperi Too Much Hot Air on juuri julkaistu. Julkaisijana on 120 järjestön verkosto Environmental Paper Network.

Julkaisu kuvaa Indonesian sellu- ja paperiteollisuuden valtavia ilmastonmuutosvaikutuksia turvemaiden kuivattamisen kautta, sekä esittää ratkaisuksi paikallisten yhteisöjen käyttämää eri ruoho-, palmu- ja puulajien sekaviljelyä jo hakatuilla mutta vielä kuivattamattomilla, tai uudelleen kostutetuilla turvemailla.

Indonesian kemiallisen metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan 88 miljoonaa tonnia vuodessa, enemmän kuin Suomen vuotuiset kokonaispäästöt. Lisäksi valtavia määriä hiilidioksidia vapautuu turvemaiden suurpaloissa, kuten vuonna 2015. Indonesia turvemaihin on varastoituna jopa 50 miljardia tonnia hiiltä.

Too Much Hot Air: The failure of the Indonesian pulp and paper industry to reform its management of peatlands on ladattavissa Environmental Paper Networkin nettisivuilta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.