Hyppää sisältöön

Haastattelussa Christine Kandie: Alistetun tie yhteisöjohtajaksi

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Maailma kylässä -festivaali, Tiivistämö (Suvilahti), Helsinki
Linkki: Avaa WWW-sivu

Kenian endorois-alkuperäiskansa on häädetty kotisijoiltaan turismin vuoksi, ja nyt heitä uhkaa ilmastonmuutos. Palkittu ihmisoikeuksien puolustaja Christine Kandie johtaa naisten perustamaa EIWEN-järjestöä (Endorois Indigenous Women Empowerment Network), joka ajaa endoroisien oikeuksia. Kuinka liikuntavammaisesta tytöstä kasvoi vähemmistöjen oikeuksia puolustava yhteiskunnallinen vaikuttaja? Miten endoroisit tukevat toisiaan, ja mistä he saavat rohkeutta toimintaan?

Kandiea haastattelee saamelainen kansalaisvaikuttaja Janne Hirvasvuopio.

Ohjelma on englanniksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla. Ohjelman jälkeen on mahdollisuus tavata keskustelijat Puhelavan viereisessä Lämpiössä.

Maa yhdistää meidät toimeentuloomme, hyvinvointiimme ja esi-isiimme. Siksi meillä on rohkeutta vaatia hallitukselta maanhallinnan oikeuksia yhteisöllemme.
Christine Kandie

Christine Kandie

Christine Kandie on endorois-alkuperäiskansalainen ja Endorois Indigenous Women Empowerment Network (EIWEN) -järjestön toiminnanjohtaja Keniasta. Vuonna 2016 perustettu EIWEN tekee vaikuttamistyötä endoroisnaisten, tyttöjen ja vammaisten henkilöiden oikeuksien puolesta. Kandie on palkittu vuonna 2018 Kenian ihmisoikeuspuolustajien palkinnolla ja vuonna 2021 Kenian kansallisen tasa-arvokomission palkinnolla.

Janne Hirvasvuopio

Janne Hirvasvuopio on sateenkaarisaamelainen, saamelaiskäräjien jäsen ja kansalaisvaikuttaja.

***

Katso myös facebook-tapahtuma

Tapahtumakuva: Endorois-alkuperäiskansayhteisön johtaja Christine Kandie kotikylässään Bogoria-järven rinteellä Keniassa. Kuva: Christine Kandie.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.