Hyppää sisältöön

Ulkoministeriö myönsi lisätukea Siemenpuun kumppanien työhön

Siemenpuu-säätiö sai 30.1.2020 ministeri Ville Skinnarin tekemän valtionavustuspäätöksen ulkoministeriön myöntämälle ohjelmatuen lisärahoitukselle. Myönnetty summa vuosille 2020-2021 on 430 000 € eli sama, mitä Siemenpuu haki. Ohjelmatukijärjestöt pystyivät hakemaan lisätukea 30 % vuosille 2020 ja 2021 aiemmin myönnettyjen valtionavustusten määrästä.

Lisärahoituksella Siemenpuu voi tukea jopa 10 uutta ilmastonmuutoksen torjuntaan ja sopeutumiseen, kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseen sekä naisten ja vammaisten oikeuksiin liittyvää järjestöhanketta Afrikassa (Kenia, Liberia, Mali, Mosambik). Siemenpuu on jo kutsunut hakemuksia liittyen ilmasto- ja energiaoikeudenmukaisuuteen, metsä- ja rannikkoekosysteemien suojeluun, biokulttuurisiin oikeuksiin sekä naisviljelijöiden oikeuksiin ja ruokasuvereniteettiin. Rahoituspäätöksiä uusista tuettavista hankkeista tehdään kevään aikana.

Rahoituspäätöksessään ulkoministeriö mainitsee, että Siemenpuun ”hakemus täyttää kaikki laadulliset kriteerit hyvin ja ilmastonmuutoksen osalta laadullinen kriteeri täyttyy erittäin hyvin, koska koko ohjelman ja laajennuksen perimmäinen tavoite on ympäristön monimuotoisuuden suojelussa ja ilmastonmuutoksessa. Ohjelmassa on sekä hillintään että sopeutumiseen liittyviä toimia. Ohjelma ja nyt esitetty laajennus ovat ihmisoikeusprogressiivisia ja kaikki läpileikkaavat tavoitteet on huomioitu.”

Lisärahoituksen myötä Siemenpuun vuosibudjetti nousee noin 1 miljoonaan euroon. Budjetti on edelleen vain puolet siitä, mitä se oli ennen vuonna 2015 alkaneita kehitysyhteistyön rahoitusleikkauksia.

Lue ulkoministeriön tiedote lisärahoituksesta kansalaisjärjestöille.

Artikkelikuva: Finkolon naiset iloitsevat puutarhapalstallaan Malissa (Kuva: Ruby van der Wekken /Siemenpuu)

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.