Hyppää sisältöön

Suunnitellut leikkaukset koskettavat rajusti Siemenpuuta ja sen kumppaneita kehittyvissä maissa

Ulkoasianministeriö on ilmoittanut suunnitelmasta leikata Siemenpuu-säätiön rahoitusta vuonna 2016 noin 38 %. Tämä on osa uuden hallituksen yleisempää suunnitelmaa leikata kehitysyhteistyömäärärahoja massiivisesti ensi vuoden alusta. Leikkaukset koskettavat rajusti Siemenpuuta ja sen kumppaneita kehittyvissä maissa. Myös muihin suurimpiin suomalaisiin kehitysjärjestöihin kohdistuu samantasoiset leikkaukset ja pienempien järjestöjen hakukierrokset tuesta vuodelle 2016 on peruttu.

Siemenpuu-säätiölle tämä tarkottaisi, ettei uusia hakuikkunoita kehittyvien maiden järjestöille voisi avata, eikä uusia hankkeita ja kumppaneita voitaisi rahoittaa. Samoin tämä tietäisi vähennyksiä toimiston henkilötyövuosissa. Suunnitellut uudet avaukset ja hakukierrokset tulisi lykätä tai perua. Yritämme minimoida leikkausten kielteisiä vaikutuksia meneillään oleviin kumppaneidemme hankkeisiin ja hankkeiden hyödynsaajille.  

Tämä on kova isku tavoitteelle vahvistaa ympäristön, demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta toimivia kehittyvien maiden kansalaisyhteiskuntia. Useilla alueilla missä Siemenpuu toimii kansalaisyhteiskuntien toimintatila kestävämmän ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden puolesta on jo kaventumassa. Suomen hallituksen tuhoisa päätös vahvistaa entisestään tätä huolestuttavaa kehityskulkua.   

Siemenpuun toiminta rahoitetaan Suomen ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroilla ja sen budjetti vuodelle 2015 on 2,1 miljoonaa euroa

Ulkoasianministeriön uutinen aiheesta (30.6.2015): ”Muutoksia kansalaisjärjestöjen tukiin ensi vuodesta alkaen”

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.