Hyppää sisältöön

Kuulumisia Särjetty maa -esityksen harjoituksista: Turisti olen minä

[Tatu Järvinen] Esityksen promokuvat on kuvattu. Kohtauksia lyödään lukkoon, tarkennetaan, hiotaan. Prosessi etenee omalla vauhdillaan huolimatta ihmisistä joita se kuljettaa. Esityksen tekeminen on sitä. Se on käymisprosessi jonka lopputulos on aina tekijöistään irrallaan. Kukaan ei pysty hallitsemaan luovaa prosessia, ainoastaan ohjaamaan sen suuntaa. Esityksen valmistuksessa täytyy puheenvuoro lopulta antaa aina esitykselle itselleen. Kitaristi Robert Fripp on sanonut: “musiikki valitsee joskus hyvin yllättävän ihmisen ilmentämään itseään”. Musiikki, teatteri, taide, esitys, hittikappale, smalltalk, tunteet ym. tulevat kaikki samasta paikasta: avaruudesta

Sitä me voimme ihmetellä rajallisen lomamatkamme ajan. Keitä me olemme, missä me olemme? Miksi vuorovesi on olemassa ja mistä vauvat tulevat? Miksi soditaan vaikka rauhaa rakastetaan ja miksi sorretaan vaikka kiusaaminen on väärin? Me maailmanturistit olemme jokainen tulleet tänne eri syystä. Turismia on monenlaista. 

Minä olen tullut pyhiinvaellukselle etsimään sisäistä rauhaa ja paikkaani maailmassa. Lomakohde (maapallo) ja hotelli (ihmisruumis) eivät ehkä olleet paras valinta, mutta pidän haasteista.

Perspektiiviä saa asettumalla muiden ihmisten asemaan. Olemalla kiinnostunut heistä. Rohkeus katsoa ja kuunnella ihmistä, nauraa tämän kanssa, ystävystyä tämän kanssa. Se tuntuu juuri nyt tärkeältä.

Tatu Järvinen, näyttelijä, 11.3.2016.

Katso myös Särjetty maa -näytelmän tapahtumasivu facebookissa

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.