Hyppää sisältöön

Kansainvälisiä vieraita Siemenpuussa toukokuun alussa

Siemenpuu-säätiö saa toukokuun alussa vieraita Brasiliasta ja Barcelonasta. Vieraat puhuvat Siemenpuun järjestämissä tilaisuuksissa Suomen sosiaalifoorumissa ja osallistuvat muihin tapaamisiin Siemenpuussa ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Joaquim Belo ja Juan Carlos Carrasco

Siemenpuu saa 5.-11.5. Helsinkiin vieraaksi puheenjohtaja Joaquim Belon ja kansainvälisten suhteiden neuvonantajan Juan Carlos Carrascon Brasilian kansallisesta keräilijäväestön liitosta CNS:stä (Conselho Nacional das Populações Extrativistas). CNS edustaa noin 800 ruohonjuuritason keräilijäorganisaatiota Brasilian Amazonian osavaltioissa: ammattiliittoja, osuuskuntia ja reservaattien asukkaiden yhdistyksistä. Sen toiminnan kulmakivi on reservaattien asukkaiden järjestäytyminen.

Keräilijäreservaatteja/yhteishallinta-alueita on nykyisellään yli 400, niiden yhteenlaskettu pinta-ala on yli 60 miljoonaa hehtaaria ja niissä asuu yli 800 000 ihmistä. Brasilian nykyisen presidentin Jair Bolsonaron politiikka uhkaa Amazonian keräilijäväestön oikeuksia ja alueen luonnonvaroja monilla tavoin.

Amapán osavaltiosta keräilijäväestön asutusalueelta kotoisin oleva Joaquim Correa de Souza Belo puhuu Suomen sosiaalifoorumissa sunnuntaina 5.5. klo 15:30 – 17:00 aiheena Amazonian keräilijäväestön näkökulmia ilmastonmuutokseen ja Bolsonaron ajan Brasiliaan. Lisätietoja facebook-tapahtumassa. Muusta CNS-vieraiden ohjelmasta ja tapaamismahdollisuuksista voi tiedustella ohjelmakoordinaattori Kirsi Chavdalta, kirsi.chavda (at) siemenpuu.org, 050-5691581.

Marta Musić

Feministinen ja dekoloniaalinen aktivisti-tutkija Marta Musić vierailee Helsingissä 3.-6.5. Siemenpuun ja Kansainvälisen solidaarisuustyön yhteisenä vieraana. Lauantaina 4.5. klo 12-13:30 hän puhuu Suomen sosiaalifoorumin Dialogue on Systematic Alternatives -osatapahtumassa ja sunnuntaina 5.5. klo 13-14:30 Yhteistoiminnan mahdollisuudet paikallistalouksien ja yhteisvaurauden rakentamisessa -keskustelussa, josta on facebook-tapahtuma.

Martan juuret ovat entisessä Jugoslaviassa ja Ranskassa. Hän toimii kansainvälisissä liikkeissä rakentaen siltoja ja luomalla solidaarisuusverkostoja kamppailujen, liikkeiden ja systeemisten vaihtoehtojen välille. Tällä hetkellä Marta vaikuttaa Barcelonassa, missä hän on mukana järjestämässä Maailman sosiaalifoorumia transformatiivisista talouksista ja tekee väitöskirjaa radikaalien vaihtoehtojen lähentymisprosesseista ICTA-UAB-yliopistossa. Hän on myös Ranskan ATTAC:in kansainvälisen komission ja Systemic Alternatives -aloitteen ja Global Tapestry of Alternatives-aloitteen jäsen.

Tarkempia tietoja Marta Musićin ohjelmasta antaa puheenjohtaja Marko Ulvila, marko.ulvila (at) siemenpuu.org, 044-533 2368.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.