Hyppää sisältöön

Muutosvaihtoehdot-verkkojulkaisu tuo Suomeen muutosvaatimuksia etelästä

Tiedote, 27.2.2019

Kiihtyvä ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden häviäminen ovat lisänneet vaatimuksia muuttaa nykyinen jatkuvaa kasvua tavoitteleva talousmalli ja yhteiskunta kestävämmäksi. Siemenpuu-säätiön uusi verkkojulkaisu Muutosvaihtoehdot.fi tuo Suomeen keskustelua, jota käydään etelän tutkijoiden ja kansalaisyhteiskuntien keskuudessa tämän ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömän kehitysmallin muuttamiseksi. Verkkojulkaisussa on artikkeleita ja manifesteja globaalin oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi kuuden teeman alla (Hyvä elämä, Kasvun purku, Yhteinen, Ekofeminismi, Maaemon oikeudet ja Paikallistaminen) sekä näihin teemoihin liittyvät tietokuvat eli infograafit. Infograafit ja artikkelit on käännetty alkuperäiskielistä suomeksi.

Verkkojulkaisun tärkeänä yhteistyökumppanina on ollut bolivialainen Fundación Solón -säätiö, joka on tuottanut infograafit osana kansainvälistä Systemic Alternatives –aloitetta. Toisena keskeisenä kumppanina ovat olleet myöhemmin tänä vuonna Intiassa julkaistavan Pluriverse: A Post-Development Dictionary –kirjan tekijät, jotka antoivat Siemenpuun käyttöön useita kirjan yli sadasta nykykehityksen vaihtoehtoja käsittelevästä esseestä.

Verkkojulkaisu ja infograafeista tehty esite julkaistaan keskiviikkona 27.2.2019 Helsingin Tiedekulmassa pidettävässä Systemic Alternatives to Unsustainable Development -seminaarissa, jossa pääpuhujana on intialainen tutkija-aktivisti Ashish Kothari. Seminaari järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston globaalin kehitystutkimuksen oppiaineen ja Kehitystutkimuksen seuran kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.