Hyppää sisältöön

Muutosvaihtoehdot-verkkojulkaisu

Siemenpuu on koonnut Muutosvaihtoehdot-verkkojulkaisuun artikkeleita ja manifesteja, jotka kurottuvat avaamaan näkymiä ajattelutapoihin ja käytännön toimiin, joiden avulla on mahdollista raivata esiin parempaa nykyisyyttä ja ehjää tulevaisuutta. Julkaisun tekstit nousevat pääasiassa globaalin etelän todellisuuksista. Haluamme tuoda näkyväksi järjestelmätason vaihtoehtojen ja muutosmahdollisuuksien laajuuden ja ulottuvuuden sekä tarjota konkreettista tarttumapintaa.

Julkaisumme tekstit on jaettu kuuden eri teeman alle. Pääset teemoihin suoraan alla olevista painikkeista. Verkkojulkaisussa pääset siirtymään teemojen välillä sivusuunnassa. Julkaisuun on lisätty ja lisätään edelleen uusia tekstejä kunkin teeman alle.

Merkittävä osa teksteistä on suomennettu lokakuussa 2019 julkaistusta Pluriverse: A Post-Development Dictionary –kirjasta, jossa on yli sata esseetä globalisoituneen nykykehityksen vaihtoehdoista. Teemoja avaavat ja kuvittavat Fundación Solónin tuottamat infograafit.

Halusimme asettaa rinnakkain useita teemoja ja näkökulmia, koska maailmaa muuttaaksemme tarvitsemme täydentävyyttä ja moniäänisyyttä. Pablo Solón kirjoittaa Systemic Alternatives-teoksessa, että täydentävyys on luonteeltaan monimuotoisen kokonaisuuden etsimistä, toisistaan erilaisten vaihtoehtojen välistä vuoropuhelua, toiselta oppimista ja jakamista. Täydentävyys on voimien yhdistämistä monimuotoisen kokonaisuuden saavuttamiseksi.

Lue Siemenpuun uutinen verkkojulkaisusta. Muutosvaihtoehdot julkaistiin 27.2.2019 Systemic Alternatives to Unsustainable Development -seminaarissa Helsingin yliopiston Tiedekulmassa. Tilaisuuden pääpuhujana oli intialainen tutkija-aktivisti Ashish Kothari, yksi Pluriverse-kirjan toimittajista. Seminaarista on katsottavissa Helsingin yliopiston videotallenne.

Pia Korhonen ja Timo Kuronen (toim.)
MUUTOSVAIHTOEHDOT-verkkojulkaisu
https://muutosvaihtoehdot.fi
Siemenpuun teemajulkaisu 7
Siemenpuu-säätiö, 2019

Kuvakaappaus verkkojulkaisun sisällöstä.
Kuvakaappaus Muutosvaihtoehdot-verkkojulkaisun Paikallistaminen-koontisivusta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.