Hyppää sisältöön

Veden varassa – ihmisiä ilmastonmuutoksen äärellä

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Helinä Rautavaaran museo

Helinä Rautavaaran museossa valokuvat, tarinat ja veteen liittyvä esineistö kertovat ihmisten elämästä muuttuvan ilmaston keskellä Aasiassa.

Trooppiset hirmumyrskyt piiskaavat Intian valtameren ja Tyynen valtameren rannikoita. Monsuunisateiden aikataulu on ennakoimaton ja tuulen suunnat arvaamattomia. Merenpinnat nousevat. Nämä ja monet muut ilmiöt kertovat sellaisista veteen liittyvän hydrologisen kierron muutoksista, joita tuntevat nahoissaan erityisesti luonnonantimia keräilevät ja pyynnistä elävät yhteisöt sekä rannikoilla asuva väestö.

Indonesian, Malesian ja Filippiinien merialueilla elävä bajau-kansa, Nepalin rinteiden rautet, Intian itärannikon asukkaat sekä perheiden vesi- ja ruokaturvasta vastaavat naiset näkevät ilmastonmuutoksen seuraukset omassa elämässään. Elinkeinot muuttuvat, keräily-, metsästys- ja kalastusalueet kaventuvat, ja köyhyys pakottaa lapset keskeyttämään koulunkäynnin. Ilmastonmuutoksen seuraukset näkyvät kuitenkin myös kekseliäinä uusien myyntituotteiden kehittämisenä ja lisääntyneenä tietoisuutena omista oikeuksista.

Valokuvaaja Vargha Bahagirin kuvat, kehitysmaiden ympäristöjärjestöjä tukevan Siemenpuu-säätiön tarinat ja museon veteen liittyvä esineistö kertovat ihmisten elämästä muuttuvan ilmaston keskellä.  Näyttelyä on tuettu ulkoministeriön kehitysyhteistyötuella.

Lue myönteinen arvio näyttelystä Helsingin Sanomien kulttuurisivuilta!

Helinä Rautavaaran museo
Entressen kauppakeskus
Siltakatu 11
02770 Espoo
www.helinamuseo.fi
Ti 11-19, ke 11-19, to 11-20, pe 11-19, la 12-18 ja su 12-16
Vapaa pääsy joka päivä!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.