Hyppää sisältöön

Siemenpuu sai vieraita Amazonialta

Brasilian Kansallisen keräilijäväestön liiton CNS:n puheenjohtaja Júlio Barbosa ja hänen avustajansa Juan Carlos Carrasco Rueda ovat tällä viikolla Suomessa Siemenpuu-säätiön vieraina. Barbosa ja Carrasco Rueda tapaavat muun muassa ulkoministeri Pekka Haaviston, kehitysyhteistyöministeri Ville Skinnarin sekä useita virkamiehiä, tutkijoita ja kansalaisjärjestöjä.

Suomen lisäksi Barbosa ja Carrasco Rueda vierailevat Ruotsissa ja Norjassa, sekä ovat ensi viikolla FERN-järjestön ja EU-parlamentin vieraina Brysselissä. CNS hakee kansainvälistä tukea kriittisessä tilassa olevan Amazonian sademetsäalueen suojeluun, etenkin yhteisöpohjaisin keinoin. Lue täältä CNS:n ehdotus keräilysuojelualueiden laajentamiseksi (pdf).

Amazonia-vieraat osallistuvat Siemenpuun järjestämään keskustelutilaisuuteen Amazonian ja Indonesian yhteisöpohjaisesta metsiensuojelusta torstaina 2.3. klo 14-16 kirjakauppa Rosebud Sivullisessa. Tilaisuuden ohjelma ja taustatiedot löytyvät tapahtumasivulta ja facebookista.

CNS (Conselho Nacional das Populações Extrativistas) ajaa Amazonian suojelualueilla asuvien perinteisten asukkaiden oikeuksia sekä heidän yhteisöjensä järjestäytymistä ja elämänlaadun parantamista. Keräilijöiden asuttamia reservaatteja ja yhteishallinta-alueita on Brasilian Amazoniassa nykyisellään 635 ja niiden pinta-ala on yhteensä yli 66 miljoonaa hehtaaria. Siemenpuu tuki CNS:n työtä ja keräilysuojelualueiden perustamista vuosina 2006-2021.

***

Kuva: Júlio Barbosa (oikealla) ja Juan Carlos Carrasco Rueda osallistuivat 28.2.2023 Maan ystävien järjestämään metsäkeskusteluun Vallilan kirjastossa (Kuvaaja: Timo Kuronen/ Siemenpuu)

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.