Hyppää sisältöön

Puhetta metsistä Durbanissa, Etelä-Afrikassa 31.8.-11.9.2015

Seuraavien kahden viikon aikana Etelä-Afrikan Durbanissa keskustellaan metsien suojelusta. Keskustelu alkaa Siemenpuun kumppaniorganisaatio Global Forest Coalitionin 31.8.–4.9. järjestämällä Fostering Community Conservation-konferenssilla. Konferenssin aikana keskustellaan paikallis- ja alkuperäiskansayhteisöjen kestävistä metsiensuojelu- ja säilyttämiskäytännöistä ja kuullaan heidän omista aloitteistaan metsien suojelemiseksi. 

Yhteisöjen omista aloitteista lähtevä suojelutyö vaikuttaa merkittävästi biodiversiteetin säilymiseen ja ilmastonmuutoksen vaikutusten lievenemiseen. Näitä aloitteita kuitenkin uhkaavat monet sisäiset ja ulkoiset uhkatekijät. Konferenssin tavoitteena on edistää globaalia vuoropuhelua metsien vaikutuspiirissä elävien ja toimivien tahojen välillä yhteisöaloitteiden vahvistamiseksi ja kuuluville saattamiseksi.

Konferenssin tulokset saatetaan World Forestry Congressin (WFC) osallistujien tietoon. WFC järjestetään Durbanissa 7.-11.9.

Yhtäaikaa World Forestry Congressin kanssa järjestetään kansalaistapahtuma Civil Society Alternative Programme (CSAP). Tapahtumalla halutaan nostaa kansalaisyhteiskuntien äänet kuuluviin ja huomioon otetuiksi kansainvälisissä keskusteluissa. CSAP-tapahtuma mahdollistaa ympäri maailmaa tulevan osallistujajoukon väliset kohtaamiset ja keskustelut metsäkysymyksiin liittyvistä haasteista ja strategioista. Viiden päivän aikana järjestetään keskustelutilaisuuksia, työpajoja, näyttelyitä ja elokuvaesityksiä.   

CSAP-tapahtumaa koordinoi Timberwatch Coalition.

Siemenpuun edustajajoukko osallistuu kaikkiin Durbanin metsätapahtumiin ja tuottaa blogitekstejä, haastatteluita ja kuvia Siemenpuun nettisivustolle. Pysy siis kuulolla! Myös Siemenpuun facebook-sivua kannattaa seurata.

Lisäksi Durbanin tapahtumiin osallistuu iso joukko Siemenpuun tukemien organisaatioiden edustajia.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uutisemme 4 kertaa vuodessa sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

    Tilaan uutiskirjeen ja hyväksyn tietojeni käsittelyn kuten tietosuojaselosteessa kuvattu.