Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Zoom
Siemenpuu-säätiön järjestämä webinaari/keskustelu on yksi tapahtuma Sitran koordinoimassa Luontodialogi-päivässä 9.3.2022, jolloin puhutaan luonnon merkityksestä ja monimuotoisuuden säilyttämisestä.
Lataa täältä Sitralle lähetetty dialogin kirjaus (pdf, ilman kielenhuoltoa) ja zoomin chättikeskustelu ilman henkilöiden nimiä.
Tarvitaanko luonnonsuojelun dekolonisaatiota eli kolonialististen rakenteiden purkua? Miten voisimme edistää ”kanssaelävän luonnonsuojelun” mallia, jossa ihmisen ja luonnon välistä vastakkainasettelua voitaisiin vähentää? Mikä on paikallisyhteisöjen ja alkuperäiskansojen rooli luonnonsuojelussa? Miten dekolonisaatiota voidaan edistää taiteen tai aktivismin keinoin?
Kysymys yhdistyy laajempaan yhteiskunnalliseen muutokseen ja murrokseen, jossa käsitteitämme ja käytäntöjämme on arvioitava uudelleen. Samalla avataan mahdollisuuksia uudenlaiseen luonnonsuojeluun.
Mukana keskustelemassa kirjailija ja filosofi Antti Salminen, aktivisti ja Saamelaisneuvoston vpj. Áslat Holmberg, dekolonisaatiota tutkiva antropologi Jasmin Immonen, kuvataiteilija Marjatta Oja, ympäristöaktivisti Ulla Laukkanen sekä Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola. Keskustelun moderoi Siemenpuun varapuheenjohtaja Noora Ojala.
Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida ja lähettää kysymyksiä puhujille zoomin chätin kautta.
Zoom-webinaariin mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Ilmoittautumiset tämän linkin kautta.
Keskustelun taustalla on Siemenpuun julkaisema Luonnonsuojelun dekolonisaatio -kirja, joka tuo esille etenkin globaalin etelän näkemyksiä. Voit ladata pdf- ja e-kirjan Siemenpuun nettisivuilta.
Lisätietoja: Siemenpuun viestintäkoordinaattori Timo Kuronen, etunimi.sukunimi(at)siemenpuu.org
***
Sitra järjestää tilaisuuden Luontodialogien löydöksistä 25.5.2022. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Sitran tapahtumasivulla.