Mali on sisämaavaltio Länsi-Afrikassa, ja sen väkiluku on yli 20 miljoonaa.
74 % väestöstä toimeentulo on riippuvainen maataloudesta tai laiduntamisesta, joista suurin osa on pienimuotoista, joko omavaraista tai toimeentuloja varten. Ilmastonmuutoksen vaikutukset, kuivuus sekä muutokset sateiden ajoituksessa ja määrässä koskettavat kaikkia.
Vuoteen 2018 mennessä noin puolella Malin väestöstä (51 %) oli saatavilla sähköä. Määrä on lähes kaksinkertaistunut viimeisen vuosikymmenen aikana ja on edelleen nousussa. Kaupunkien ja maaseudun välinen kuilu on kuitenkin tyrmistyttävä. Kun 86 prosentilla kaupunkiväestöstä on sähköä, luku on vain 25 prosenttia maaseudulla asuvista. Öljy ja vesivoima ovat pääasiallisia sähkönlähteitä, mutta viime aikoina on nähty useita aloitteita aurinkovoiman vielä suhteellisen alhaisen osuuden lisäämiseksi. Vain noin 1 %:lla malilaisista on pääsy ruoanlaiton puhtaisiin polttoaineisiin. Yli 90 % tarvittavasta keittoenergiasta saadaan metsistä polttopuun ja hiilen muodossa.
Siemenpuun rooli Malissa
Siemenpuu tukee hankkeita Malissa energiaoikeudenmukaisuus-rahoitusteeman puitteissa. Riskiarvioinnin perusteella Siemenpuu on rajoittanut hanketuen kahteen Etelä-Malin alueeseen, Koulikoroon ja Sikassoon (äskettäin hallinnollisesti jaettu Bougouniin ja Sikassoon). Siemenpuun tavoitteena on tukea paikallisen kansalaisyhteiskunnan vaikuttamistyötä kestävän ja oikeudenmukaisen energiatalouden kehittämisessä mahdollistamaan maaseudun paikallisyhteisöjen omaa kestävää energiatuotantoa.
Yhteisötasolla tuettujen hankkeiden odotetaan lisäävän kestävän energian saatavuutta (erityisesti aurinkoenergiaa ja puuta säästäviä liesiä hyödyntämällä) ja vahvistavan naisten toimeentuloa ja osallisuutta päätöksentekoon sekä parantavan koko perheiden elinoloja.