Myanmar

Sorry no projects available.

Renewable Energy Association of Myanmar (REAM)

Renewable Energy Association of Myanmar (REAM) on vuonna 1993 perustettu ja 1999 rekisteröity järjestö; sen ensimmäisiä tehtäviä oli Myanmarin ensimmäisten aurinkopaneelien asentaminen syrjäisiin kyliin. Järjestön tavoite on Myanmarin yhteisöjen elinolojen parantaminen uusiutuvaa energiaa ja muita ympäristöystävällisiä teknologioita hyödyntäen. REAMilla on virallinen asiantuntijan ja neuvonantajan-asema Myanmarin energiakysymyksissä. Myös järjestökentällä ja kansainvälisesti REAM on hyvin verkottunut ja tekee tutkimus- ja vaikuttamistyötä kestävän energiantuotannon puolesta.

19.2.2021

(Français ci-dessous)

Call for small-scale renewable electricity projects in Mali, Myanmar and Nepal
– DL for concept papers: 21 March 2021

Siemenpuu Foundation and EKOenergy Climate Fund call for project proposals to enhance capacities of the civil society actors to plan, implement, manage and maintain community level renewable energy projects, and to establish renewable electricity installations, aiming at alleviating energy poverty and social inequality in Mali, Myanmar and Nepal.

Pages

Grid or Off-Grid? World Bank set to electrify rural Myanmar

2.12.2016

[Juhani Klemetti] I had recently a pleasure to join Siemenpuu’s Mekong program’s project monitoring and designing trip to Myanmar. We traveled together with the Siemenpuu’s local partner organization Mekong Energy and Ecology Network (MEE Net) to Yangon and then to Shan state. MEE Net held a two-day training workshop on conducting Community-centered Strategic Environmental Assessment (C-SEA) in Danu Special Administration Zone in Southwestern Shan state.